Siirry suoraan sisältöön

Yritysvastuu – yleisimmät väittämät

OSA 6

Yleisimmät kuulemamme väittämät ja vastauksemme niihin

Nämä lait tai direktiivit eivät kosketa meitä

Yrityksenne voi joutua tilanteeseen, jossa tilaaja haluaa kuulla teidän vastuullisuudestanne. Vastuullisuus voi koskettaa teitä osana arvoketjua.

En tiedä näistä asioista tarpeeksi, jotta osaisin raportoida niistä

Me olemme apunasi, sinun ei tarvitse pärjätä yksin.

Tuleva sääntely ei koske meitä. Me pärjätään ilmankin näitä raportteja

Sääntely voi jatkossa koskea myös teidän yritystänne. Uusilla raporteilla valmistaudut tulevaan ja parannat yrityksesi riskienhallintaa. Raporttien avulla voit lisäksi vastata verkostostasi kumpuaviin vaatimuksiin, esimerkiksi tilaajien kyselyihin yrityksesi vastuullisuudesta.

En aio vastata tulevaan kehitykseen. Kaikki on hyvin nyt.

Jos et huomioi kehittyvää toimintaympäristöä, otat tietoisen riskin liiketoimintasi näkökulmasta. Vastuullisuusraportointi auttaa sinua riskienhallinnassa.

Ei kukaan meidän asiakkaista halua tietää näistä asioista

Asiakkaat haluavat yritysten auttavan heitä tekemään vastuullisempia ostopäätöksiä.

Ei meillä ole kasvun tarvetta

Maailma muuttuu jatkuvasti ja samalla toimintaympäristö, jossa yritykset toimivat. Panostamalla avoimeen vastuullisuusraportointiin nyt olet muutoksessa mukana, ylläpidät nykyisiä asiakassuhteitasi ja samalla olemassa olevan liikevaihdon.

Emme ole hakemassa rahoitusta lähiaikoina

Yritysvastuuraportointi tukee rahoituksen saamista. Lähtemällä toteuttamaan raporotintia nyt, on rahoituksen hakeminen myöhemmin nopeampaa.

Raportit vievät turhaan aikaa oikealta työltä

Jos yrityksesi kuuluu direktiivin piiriin, raportointi ei ole vapaaehtoista. Raportoinnin avulla voit esimerkiksi antaa tietoa rahoittajalle tämän pyytäessä sitä. Lisäksi voit käyttää raportin tietoja oman liiketoimintasi kehittämiseen. Avoimuus lisää luottamusta asiakkaiden ja sidosryhmien keskuudessa.

Meidän yritys ei tarvitse muita raportteja perusraporttien lisäksi

Yritys voi joutua tilanteeseen, jossa asiakas haluaa tietää yrityksen vastuullisuudesta. Yrityksen tavallisista perusraporteista on hankalaa löytää yrityksen kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyviä tietoja. Nämä raportit auttavat löytämään tiedon kootusti yhdestä paikasta. Se helpottaa asiakaspalvelua sekä yhteistyötä eri sidosryhmien ja verkostojen kanssa.

Raportit kertovat meistä liikaa kilpailijoille

Raportin tarkoituksena ei ole paljastaa liikesalaisuuksia.

Nämä on höpöhöpö-juttuja

Suomen valtio, YK, EU ja muut maat työskentelevät luontokadon pysäyttämiseksi ja pohtivat ratkaisuja tilanteen parantamiseksi.

Raportit on viherpesua ja mainehan siinä menee

Raportoinnissa kerrotaan ja käsitellään vain ne kestävään kehitykseen liittyvät asiat, jotka voidaan todentaa. Raportin avulla voit kertoa tavoitteistasi, joihin yritys on sitoutunut ja siitä, miten yritysvastuu yrityksessänne toteutuu. Asiakkaat haluavat kuulla myös kehitteillä olevista asioista, vaikka kaikki ei vielä valmista olisikaan.

Tuleva sääntely ei koske meitä. Me pärjätään ilmankin näistä raportteja.

Sääntely voi jatkossa koskea myös teidän yritystänne. Uusilla raporteilla valmistaudut tulevaan ja parannat yrityksesi riskienhallintaa. Raporttien avulla voit lisäksi vastata verkostostasi kumpuaviin vaatimuksiin, esimerkiksi tilaajien kyselyihin yrityksesi vastuullisuudesta.

Raportit maksavat liikaa.

Raportteihin investointi kannattaa, koska sillä turvaat liiketoimintasi myös tulevaisuudessa ja voit tehostaa tämänhetkistä liiketoimintaasi ja pienentää toiminnasta aiheutuvia kustannuksia.