Siirry suoraan sisältöön

Tarinamme

Miksi Tulevaisuus Oy

Perustajaomistaja Satu Saarimaan ajatuksia yrityksensä kehitysmatkasta kohti Tulevaisuuden tilitoimistopalvelukokonaisuutta;

Tiedän, kuinka yksinäiseltä yrittäjyys tuntuu juuri silloin, kun tarvitsisi peilin omille ajatuksilleen – kumppanin, joka tietää ja tuntee tilanteeni ja joka aidosti kertoo oman ammattilaisen näkemyksensä asioista. Siksi tilitoimistomme tarjoaa tilitoimisto- ja taloushallintopalveluiden lisäksi ratkaisukeskeistä prosessia, jossa tuemme yrittäjää kokonaisvaltaisesti.

Lähtökohta

Yrittäjyyden lähtökohtana pitää mielestäni olla se, että sekä yritys että yrittäjä itse ovat täydessä iskukunnossa tulevaisuuden haasteita varten. Yrittäjän jaksaminen lakaistaan usein maton alle, vaikka yrittäjällä on kuitenkin oikeus hyvään elämään tulevaisuudessa, siinä missä muillakin. Yritys ei voi hyvin, jos yrittäjä ei voi hyvin ja yrittäjä ei voi hyvin, jos yritys ei voi hyvin – tämä on se pelikenttä jossa me Tulevaisuuden Tilitoimistossa operoimme; tarjoamme yrityksen ja yrittäjän hyvinvointia samalta luukulta.

Tarinan ainekset

Palveluprosessimme alkaa lakisääteisillä tilitoimistopalveluilla, joilla varmistamme oikeat lähtökohdat. Sähköinen taloushallinto – yrittäjän kanssa samassa Procountor-ympäristössä toimiminen – tarjoaa myös pk-yrityksille mahdollisuuden johtaa liiketoimintaansa reaaliaikaisen kassaennusteen sekä sisäisen laskennan kannattavuustietojen valossa. Kun on aika siirtyä tulevaisuuden suunnitteluun, tarjoamme yksilöityjä yritysneuvonnan ja taloussuunnittelun palveluita erilaisiin yrityksen elinkaarivaiheen tarpeisiin – autamme yrityksen talouden ja rahoituksen johtamisen suunnittelussa, toteutuksessa sekä seurannassa. Jokainen yrittäjä tarvitsee rinnalleen sparraajan, joka kannustaa sekä päätöksentekoon että toimintaan.

Tulevaisuus tulee, oletko valmis?

Tulevaisuuden liiketoimintahaasteina edessämme meillä yrittäjillä on monenlaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Tulevaisuus Oy on toimialamme ensimmäisiä toimijoita, jolle on myönnetty Green Office sertifikaatti vastuullisesta toimijasta ja osoittaa sen, että olemme ottaneet ensimmäiset konkreettiset askeleet vastuullisuuden polulla. Aivan kuten liiketoiminta, myös vastuullisuus on matka, jossa valitun tavoitteen kehityspolulla pysymisen varmistaminen ja päämäärän uudelleenarviointi ovat tärkeitä. Oma ohjenuorani onkin, että Näe suuret linjat, tee pieniä asioita. Tulevaisuudessa kykenemme entistä vahvemmin tukemaan myös muita vastuullisuuspolulla kulkevia tai sinne siirtyviä pk-sektorin yrityksiä, kun  Taloushallintoliiton Yritysvastuu-asiantuntijaryhmään valittuna jäsenenä pääsen haastamaan omia ajatuksiani ja osaamistani.

Valintana Tulevaisuuden Tilitoimisto?

Verkostokeskusteluissa kuulen hämmästyttävän usein pienyrittäjien arvioivan nykyisen tilitoimistokumppaninsa palvelua arvosanalla ”ihan OK”. Kun haastan yrittäjää kertomaan mihin ”ihan OK” arvosana perustuu, niin yrittäjä toteaa; ”saan ne raportit sekä maksutiedot mitä on sovittu ja jos kysyn jotain, niin saan vastauksen kysymykseeni”. Totean kertojalle, että onko Sinusta ihan OK asiantuntijapalvelua, että jos Sinä yrittäjänä osaat kysyä kysymyksen, niin asiantuntija vastaa? Oman yli 30-vuoden kokemukseni perusteella väitän, että suurin osa pienyrittäjiä ei osaa kysyä oikeita kysymyksiä ja sen vuoksi me Tulevaisuuden Tilitoimistossa kerromme vastauksen silloinkin, kun asiakas ei osaa kysyä.